Logo UNIUNEA EUROPEANA
Logo Guvernul Romaniei
Logo Instrumente Structurale 2014-2020

REZUMAT CURSURI 01-02 Noiembrie 2016


Cursul privind instructajul intern al personalului de cercetare cu privire la Legea 83/2014 și brevetarea în România și în străinătate a avut loc in perioada 1-2 noiembrie 2016 la sediul CIT-IRECSON Centru de Informare Tehnologica din Calea Victoriei nr. 2, Bucuresti. Lectorii au fost domnul Dr. Ing. Aleandru Cristian Strenc – Consilier european de proprietaet industriala – Strenc Solutions for Innovation care a prezentat Elementele de baza in proprietatea intelectuala si brevetarea inventiilor si domnul Dr. Ing. Sorin Mircea Axinte care a prezentat Legea inventiei de servicii.

Principalele subiecte abordate in cadrul acestui curs au fost:

  • i) proprietatea intelectuala si cadrul organizational de desfasurare a managementului proprietatii intelectuale;
  • ii) managementul inventiilor de serviciu;
  • iii) brevetarea inventiilor in Romania si strainatate;
  • iv) cadrul general privind inventia de serviciu;
  • v) comercializarea drepturilor de proprietate intelectuala.

Membrii din echipa de implementare care au participat la acest curs au fost: Dr. M. Baibarac, M. Daescu, Dr. I. Enculescu, Dr. M Enculescu, Dr. C. Ghica, M. Ilie, Dr. V. Kuncser, A. Matea, Dr. V. Moldoveanu, A. Nila, Dr. D. Predoi, Dr. F. Sava, I. Smaranda, Dr. G. Stan, Dr. C.Teodorescu si Dr. I. Zgura.


Conţinutul acestui material nu reprezinta în mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.